Gyoza met heelijke vulling


 

Voor 15 stuks Gyoza

  • 200 gr blikje cannellini bonen, uitlekgewicht 125 gram
  • 15 velletjes gyoza
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gram julienne gesneden wortel-kool mix – (o.a. te koop bij Albert Hein)
  • 150 gram enoki paddenstoelen
  • 1 table spoon Verstegen speklapjeskruidenmix of een andere kruidenmix naar keuze
  • 3 lente-uitjes
  • 3x 1 eetlepel rijstolie
  • 1 kopje water
  • Hapjespan met deksel
  • Sweetchilisaus
  • Ketjap met sesamzaadjes


Doe de 125 gram cannellini bonen in een zeef en spoel ze goed af met water en laat ze uitlekken.
Doe 1 eetlepel rijstolie in een hapjespan, fruit hierin 1 gesnipperd uitje en 3 geperste teentjes knoflook. Voeg vervolgens de 150 gram julienne gesneden wortel-kool mix en 2 eetlepels water toe. Snij 150 gram enoki paddenstoelen in stukjes van 1,5 cm (zie foto), doe in de pan en roerbak dit een paar minuten mee. Schep het groentemengsel uit de pan in een schaaltje.
Leg de uitgelekte cannellini bonen op een snijplank en prak ze fijn met een vork. Doe 1 eetlepel rijstolie in de hapjespan en bak de cannellini bonen onder continu roeren rul, gedurende 5 min op middel-hoog vuur, zie video hieronder. Voeg 1 table spoon Verstegen speklapjeskruidenmix toe. Dan groenten er doorheen roeren. Even laten afkoelen en balletjes maken van ongeveer 1 cm.
Doe een beetje water in een kopje. Pak een velletje gyoza, maak met je vinger de rand nat. Leg de vulling erin en maak het wat langwerpig zodat het beter past. Vouw de gyoza dicht, klik hier voor video.
Bestrijk de 15 gyoza met olie en bak ze op middelhoog vuur aan beide kanten een beetje bruin. Snij 3 lente-uitjes in ringetjes en doe ze in de pan. Dan laagje water toevoegen, ongeveer een halve cm in de pan. Doe de deksel op de pan en breng het water aan de kook. Stoom ze 3 minuten.
Eet de gyoza samen met sweetchilsaus of ketjap.


 



 

Meer lekkere recepten



 
 
 
 
E-mailen
Map