Deze heerlijke gevulde pastaschelpen kan je een dag van te voren klaarmaken en dan opwarmen is de oven of magnetron met grill.
Ingrediënten 4 personen:
Pastavulling maken: Doe 150 gram plantaardige roomkaas in een kom samen met 30 gram fijngesneden verse basilicum, 75 gram vegan Parmezaanse kaas, beetje peper, ½ teaspoon zout. Maak het fijn met een staafmixer. Voeg dan de 300 gram silken tofu toe en roer dit er doorheen. Pers 4 teentjes knoflook en doe dit met een beetje olie in een hapjespan en bak het even op. Was 400 gram spinazie of andijvie (fijngesneden) en bak dit samen met de knoflook totdat het goed geslonken is. Druk dan al het water eruit en gooi het water weg. Voeg vervolgens de roomkaas/silken tofu toe en meng het goed door elkaar. Zet eventueel tot gebruik in de koelkast.
Pasta (200 gram) koken volgens de gebruiksaanwijzing.
Maak ondertussen de rode saus: Fruit 5 teentjes knoflook in wat olie in een hapjespan. Voeg 150 gram vegan gehakt toe en bak dit rul. Vervolgens 1 geraspte courgette meebakken en dan 400 gram tomatensaus toevoegen. De rode saus in een ovenschaal doen.
Schelpen vullen met pastavulling en op de tomatensaus leggen. Tot gebruik in koelkast zetten. Dan 8 min magnetron hoogste stand met daarna 5 min onder de grill. Of 15-20 min in oven van 200 C.
Tip: Veel recepten op internet werken Amerikaanse en Engelse maten en het is handig om een setje maatlepels (teaspoons en tablespoons) aan te schaffen. Hierdoor voeg je ook altijd dezelfde hoeveelheden toe. Voor een paar euro overal te koop.